Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mąki, Kasi, 4 żółtek, proszku do pieczenia i śmietany zagniatamy ciasto. |
Krok 2 |
Dzielimy na 3 części (jedna nieco większa). |
Krok 3 |
Większą rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę - robimy boczki na 3 - 4 cm. |
Krok 4 |
Do drugiej części dodajemy kakao i razem z trzecią wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę. |
Krok 5 |
Ciasto na blasze smarujemy powidłami, na to ścieramy na tarce jabłka, posypujemy bakaliami wg uznania. |
Krok 6 |
Na wierzch ucieramy zmrożone ciemne ciasto. |
Krok 7 |
Ubijamy pianę z 4 białek z cukrem pudrem i wykładamy na ciemne ciasto. |
Krok 8 |
Wierzch przykrywamy startym jasnym, ciastem. |
Krok 9 |
Zagotowujemy składniki polewy i dekorujemy ciasto. |