| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mąki, Kasi, 4 żółtek, proszku do pieczenia i śmietany zagniatamy ciasto. |
| Krok 2 |
| Dzielimy na 3 części (jedna nieco większa). |
| Krok 3 |
| Większą rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę - robimy boczki na 3 - 4 cm. |
| Krok 4 |
| Do drugiej części dodajemy kakao i razem z trzecią wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę. |
| Krok 5 |
| Ciasto na blasze smarujemy powidłami, na to ścieramy na tarce jabłka, posypujemy bakaliami wg uznania. |
| Krok 6 |
| Na wierzch ucieramy zmrożone ciemne ciasto. |
| Krok 7 |
| Ubijamy pianę z 4 białek z cukrem pudrem i wykładamy na ciemne ciasto. |
| Krok 8 |
| Wierzch przykrywamy startym jasnym, ciastem. |
| Krok 9 |
| Zagotowujemy składniki polewy i dekorujemy ciasto. |