| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem. |
| Krok 2 |
| Dodać pięć żółtek i cukier waniliowy. |
| Krok 3 |
| Dalej ucierać. |
| Krok 4 |
| Dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia wymieszane z mąką. |
| Krok 5 |
| Ciasto wyrobić ręką, podzielić na 3 równej wielkości kule, wstawić do lodówki na ½ godziny. |
| Krok 6 |
| Dwie kule ciasta rozłożyć na blachę (pozakłuwać widelcem), nałożyć owoce. |
| Krok 7 |
| Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru, a na koniec dodać do niej jeden kisiel owocowy. |
| Krok 8 |
| Pianę rozłożyć na owoce. |
| Krok 9 |
| Na pianę wyłożyć posypkę z trzeciej kuli ciasta, krusząc ciasto w dłoniach. |
| Krok 10 |
| Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 200 stopni C. |
| Krok 11 |
| Znakiem, że ciasto będzie gotowe, jest zarumieniona, jasnobrązowa posypka. Można podawać z ubitą śmietaną. |