Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem. |
Krok 2 |
Dodać pięć żółtek i cukier waniliowy. |
Krok 3 |
Dalej ucierać. |
Krok 4 |
Dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia wymieszane z mąką. |
Krok 5 |
Ciasto wyrobić ręką, podzielić na 3 równej wielkości kule, wstawić do lodówki na ½ godziny. |
Krok 6 |
Dwie kule ciasta rozłożyć na blachę (pozakłuwać widelcem), nałożyć owoce. |
Krok 7 |
Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru, a na koniec dodać do niej jeden kisiel owocowy. |
Krok 8 |
Pianę rozłożyć na owoce. |
Krok 9 |
Na pianę wyłożyć posypkę z trzeciej kuli ciasta, krusząc ciasto w dłoniach. |
Krok 10 |
Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 200 stopni C. |
Krok 11 |
Znakiem, że ciasto będzie gotowe, jest zarumieniona, jasnobrązowa posypka. Można podawać z ubitą śmietaną. |