Pokruszony łosoś na topionych porach pachnący pistacjami

2


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
por6 sztuk
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
oliwa extra vergine5 łyżek
filety z łososia1.5 kilogramów
pistacje60 gramów
curry1 łyżeczka
świeżo mielony czarny pieprz1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Odetnij zielone części porów, pokrój je na cienkie półplasterki, włóż do zimnej wody i bardzo dokładnie umyj, tak aby wypłukać całą ziemię.
Krok 2
Wlej oliwę na patelnię, do zimnej włóż pory (włożone na gorący tłuszcz stracą zielony kolor), posyp Delikatem i smaż na średnim ogniu 7-10 minut.
Krok 3
Następnie dodaj połowę obranych pistacji, przypraw do smaku curry i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 4
Łososia pokrój na kawałki. Przyprawa Delikatem. Usmaż na łyżce oliwy lub bez tłuszczu na patelni grillowej.
Krok 5
Następnie zdejmij z patelni, oddziel płaty ryby widelcem.
Krok 6
Na talerzu ułóż pory, na nich łososia. Posyp rozkruszonymi pistacjami. Brzegi talerza oprósz curry.
Autor: Pascal PascalPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl