Polędwica a’la Carpaccio
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa - 4 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • pieczarki - 4 sztuki
  • kapary - 2 łyżki
  • cytryna - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso natrzyj przyprawą Knorr, pieprzem oraz niewielką ilością oliwy.
  2. Następnie mięso obsmaż dokładnie z wszystkich stron i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni tylko przez 10 minut.
  3. Po tym czasie mięso lekko wystudź. Następnie zwiń ściśle, jak cukierek, w folię spożywczą i umieść mięso w lodówce na co najmniej dwie godziny,
  4. Zimne mięso krój w cieniutkie plasterki i układaj na płaskim talerzu.
  5. Na mięso połóż porwaną sałatę, kapary i surowe pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki. Podawaj pokropione pozostałą oliwą oraz z cząstką cytryny.