Polędwica a’la Carpaccio

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
pieczarki4 sztuki
kapary2 łyżki
cytryna1 sztuka
pieprz czarny mielony1 łyżka
oliwa z oliwek0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso natrzyj przyprawą Knorr, pieprzem oraz niewielką ilością oliwy.
Krok 2
Następnie mięso obsmaż dokładnie z wszystkich stron i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni tylko przez 10 minut.
Krok 3
Po tym czasie mięso lekko wystudź. Następnie zwiń ściśle, jak cukierek, w folię spożywczą i umieść mięso w lodówce na co najmniej dwie godziny,
Krok 4
Zimne mięso krój w cieniutkie plasterki i układaj na płaskim talerzu.
Krok 5
Na mięso połóż porwaną sałatę, kapary i surowe pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki. Podawaj pokropione pozostałą oliwą oraz z cząstką cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl