Polędwica nadziewana jabłkami na styl hasselback

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwiczki wieprzowe400 gramów
kwaśne jabłka2 sztuki
oscypek2 sztuki
świeża szałwia1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
patyki do szaszłyków3 sztuki
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczki wieprzowe oczyść z błon i przerostów tłuszczu i pokrój w 1 cm plastry. Wymieszaj je z oliwą oraz Przyprawą do mięsa wieprzowego Knorr, która nada kotlecikom delikatnego ziołowo-korzennego smaku i sprawi, że będą soczyste. Każdy kotlecik obsmaż z obu stron na patelni.
Krok 2
W plaster jabłka ułożonego na płasko na desce wbij na sztorc trzy patyki do szaszłyków. Na plaster jabłka, nabij następnie plaster polędwiczki, liść szałwii i plaster sera. Czynność powtarzaj do wyczerpania produktów.
Krok 3
Gotową „roladę” ułóż na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na ok. 10-15 minut. Upieczone go mięso ułóż na półmisku na ryżu wyciągając patyki przed podaniem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl