|
Składniki | ||
polędwica wieprzowa | 320 gramów | |
olej rzepakowy | 4 łyżki | |
szałwia (liście świeże lub suszone) | 1 szczypta | |
ziemniak | 6 sztuk | |
brokuł | 400 gramów | |
duża marchew | 4 sztuki | |
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D | 4 łyżki | |
otręby owsiane | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyć oraz pokroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm. Kawałki delikatnie spłaszczyć, ale nie ubijać. Każdy z nich posypać pieprzem oraz położyć po 2 listki świeżej lub suszonej szałwii. |
Krok 2 |
Mięso usmażyć na oleju. |
Krok 3 |
Ziemniaka wstępnie podgotować. Pokroić na ćwiartki i piec w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut. |
Krok 4 |
Ugotować marchew oraz brokuł. Wyłożyć na talerz i położyć na nich Florę ProActiv Mocne Kości z wit. D, a następnie posypać otrębami. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |