| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wieprzowa | 320 gramów | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| szałwia (liście świeże lub suszone) | 1 szczypta | |
| ziemniak | 6 sztuk | |
| brokuł | 400 gramów | |
| duża marchew | 4 sztuki | |
| Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D | 4 łyżki | |
| otręby owsiane | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyć oraz pokroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm. Kawałki delikatnie spłaszczyć, ale nie ubijać. Każdy z nich posypać pieprzem oraz położyć po 2 listki świeżej lub suszonej szałwii. |
| Krok 2 |
| Mięso usmażyć na oleju. |
| Krok 3 |
| Ziemniaka wstępnie podgotować. Pokroić na ćwiartki i piec w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut. |
| Krok 4 |
| Ugotować marchew oraz brokuł. Wyłożyć na talerz i położyć na nich Florę ProActiv Mocne Kości z wit. D, a następnie posypać otrębami. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |