Polędwica wieprzowa z szałwią
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wieprzowa - 320 gramów
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • szałwia (liście świeże lub suszone) - 1 szczypta
  • ziemniak - 6 sztuk
  • brokuł - 400 gramów
  • duża marchew - 4 sztuki
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 4 łyżki
  • otręby owsiane - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyć oraz pokroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm. Kawałki delikatnie spłaszczyć, ale nie ubijać. Każdy z nich posypać pieprzem oraz położyć po 2 listki świeżej lub suszonej szałwii.
  2. Mięso usmażyć na oleju.
  3. Ziemniaka wstępnie podgotować. Pokroić na ćwiartki i piec w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut.
  4. Ugotować marchew oraz brokuł. Wyłożyć na talerz i położyć na nich Florę ProActiv Mocne Kości z wit. D, a następnie posypać otrębami.