Polędwica wieprzowa z szałwią

0


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
polędwica wieprzowa320 gramów
olej rzepakowy 4 łyżki
szałwia (liście świeże lub suszone)1 szczypta
ziemniak6 sztuk
brokuł400 gramów
duża marchew4 sztuki
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D4 łyżki
otręby owsiane4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyć oraz pokroić na kawałki grubości ok. 1,5 cm. Kawałki delikatnie spłaszczyć, ale nie ubijać. Każdy z nich posypać pieprzem oraz położyć po 2 listki świeżej lub suszonej szałwii.
Krok 2
Mięso usmażyć na oleju.
Krok 3
Ziemniaka wstępnie podgotować. Pokroić na ćwiartki i piec w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 10 minut.
Krok 4
Ugotować marchew oraz brokuł. Wyłożyć na talerz i położyć na nich Florę ProActiv Mocne Kości z wit. D, a następnie posypać otrębami.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl