|
Składniki | ||
mięso wołowe, np. polędwica | 600 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
musztarda Dijon | 2 łyżki | |
oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
suszony rozmaryn | 2 łyżki | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
cebula | 1 sztuka | |
papryka czerwona lub żółta | 1 sztuka | |
patyki do szaszłyków | 8 sztuk | |
ząbki czosnku | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce, w której finalnie będziesz marynować mięso, rozmieszaj z oliwą kostkę rosołową Knorr, dodaj musztardę, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki i rozmaryn. |
Krok 2 |
Tak przygotowaną marynatą natrzyj pokrojone w małą kostkę (1 centymetr x1 centymetr) mięso. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Na patyki nadziewaj paprykę na przemian z mięsem i cebulą. Całość pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin. |
Krok 3 |
Przygotowane szaszłyki grilluj około 20 minut – mogą być lekko różowe w środku. |
Autor: Piotr Murawski |