Polędwica wołowa w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej)

8


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe, np. polędwica600 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
musztarda Dijon2 łyżki
oliwa z oliwek50 mililitrów
suszony rozmaryn2 łyżki
posiekana natka pietruszki1 łyżka
cebula1 sztuka
papryka czerwona lub żółta1 sztuka
patyki do szaszłyków8 sztuk
ząbki czosnku2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
W misce, w której finalnie będziesz marynować mięso, rozmieszaj z oliwą kostkę rosołową Knorr, dodaj musztardę, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki i rozmaryn.
Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj pokrojone w małą kostkę (1 centymetr x1 centymetr) mięso. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Na patyki nadziewaj paprykę na przemian z mięsem i cebulą. Całość pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Krok 3
Przygotowane szaszłyki grilluj około 20 minut – mogą być lekko różowe w środku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl