| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wołowe, np. polędwica | 600 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| musztarda Dijon | 2 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
| suszony rozmaryn | 2 łyżki | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| papryka czerwona lub żółta | 1 sztuka | |
| patyki do szaszłyków | 8 sztuk | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W misce, w której finalnie będziesz marynować mięso, rozmieszaj z oliwą kostkę rosołową Knorr, dodaj musztardę, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki i rozmaryn. |
| Krok 2 |
| Tak przygotowaną marynatą natrzyj pokrojone w małą kostkę (1 centymetr x1 centymetr) mięso. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Na patyki nadziewaj paprykę na przemian z mięsem i cebulą. Całość pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin. |
| Krok 3 |
| Przygotowane szaszłyki grilluj około 20 minut – mogą być lekko różowe w środku. |
| Autor: Piotr Murawski |