| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wieprzowa | 600 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 3 łyżki | |
| tymianek suszony | 1 łyżeczka | |
| sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
| olej | 4 łyżeczki | |
| mąka ziemniaczana | 3 łyżki | |
| cebula dymka 1 pęczek | ||
| ziarno sezamu | 20 gramów | |
| cebula dymka | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru. |
| Krok 3 |
| Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody. |
| Krok 4 |
| Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką. |
| Autor: przepisy.pl |