Polędwiczka po chińsku
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • polędwica wieprzowa - 600 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 2 łyżki
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • cebula dymka 1 pęczek
  • ziarno sezamu - 20 gramów
  • cebula dymka - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru.
  3. Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody.
  4. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką.