|
Składniki | ||
polędwica wieprzowa | 600 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
sos sojowy | 3 łyżki | |
tymianek suszony | 1 łyżeczka | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
olej | 4 łyżeczki | |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki | |
cebula dymka 1 pęczek | ||
ziarno sezamu | 20 gramów | |
cebula dymka | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru. |
Krok 3 |
Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody. |
Krok 4 |
Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką. |
Autor: przepisy.pl |