Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwiczki oczyścić z żyłek i odetnij skrajne partie mięsa tak, aby polędwiczki
były podobnej wielkości. |
Krok 2 |
Mięso zamarynuj, obsypując je Przyprawą do mięs Knorr i pozostaw na co najmniej 30 minut.
|
Krok 3 |
Następnie mięso usmaż na patelni z obu stron, a później piecz w piekarniku w temperaturze 200° C przez 10 do 15 minut - do momentu, gdy uzyska różowy kolor. Mięso wyjmij z piekarnika i wystudź.
|
Krok 4 |
Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Chrzan przełóż na sito i dokładnie odciśnij, pozbawiając go soku. Przełóż go do miski i dodaj masło, miód i starte jajka. Całość dokładnie zmiksuj. W ten sposób powstanie krem chrzanowy. |
Krok 5 |
Ukrój pierwszy plaster polędwiczki o grubości 0,5 centymetra, ale nie docinaj go do końca. Następnie przesuń nóż o kolejne 0,5 centymetra i tym razem dotnij plaster do końca. Dzięki temu powstanie plaster centymetrowej grubości.
|
Krok 6 |
Pomiędzy nacięte plastry włóż krem chrzanowy. |