Polędwiczka wieprzowa duszona
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 320 gramów
  • Rodzinny Fix Gulasz z warzywami Knorr - 4 łyżki
  • kasza gryczana - 4 łyżki
  • duży burak - 4 sztuki
  • płatki migdałowe - 6 łyżek
  • kiełki brokuła - 4 łyżki
  • olej rzepakowy - 2.5 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę gryczaną.
  2. Oczyszczoną polędwiczkę, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju.
  3. Oczyszczoną polędwiczkę pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju.
  4. Ugotuj buraka. Drobno go pokrój, dodaj olej rzepakowy (½ łyżki), posyp płatkami migdałów i kiełkami. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną i sokiem grejpfrutowym.