| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwiczka wieprzowa | 320 gramów | |
| Fix Gulasz z kurczakiem Knorr | 4 łyżki | |
| kasza gryczana | 4 łyżki | |
| duży burak | 4 sztuki | |
| płatki migdałowe | 6 łyżek | |
| kiełki brokuła | 4 łyżki | |
| olej rzepakowy | 2.5 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj kaszę gryczaną. |
| Krok 2 |
| Oczyszczoną polędwiczkę, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju. |
| Krok 3 |
| Polędwicę zalej fixem Knorr wymieszanym z woda w proporcjach sugerowanych na opakowaniu. Mięso duś w sosie do miękkości około 20 minut. |
| Krok 4 |
| Ugotuj buraka. Drobno go pokrój, dodaj olej rzepakowy (½ łyżki), posyp płatkami migdałów i kiełkami. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną i sokiem grejpfrutowym. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |