|
Składniki | ||
polędwiczka wieprzowa | 320 gramów | |
Fix Gulasz z kurczakiem Knorr | 4 łyżki | |
kasza gryczana | 4 łyżki | |
duży burak | 4 sztuki | |
płatki migdałowe | 6 łyżek | |
kiełki brokuła | 4 łyżki | |
olej rzepakowy | 2.5 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj kaszę gryczaną. |
Krok 2 |
Oczyszczoną polędwiczkę, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju. |
Krok 3 |
Polędwicę zalej fixem Knorr wymieszanym z woda w proporcjach sugerowanych na opakowaniu. Mięso duś w sosie do miękkości około 20 minut. |
Krok 4 |
Ugotuj buraka. Drobno go pokrój, dodaj olej rzepakowy (½ łyżki), posyp płatkami migdałów i kiełkami. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną i sokiem grejpfrutowym. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |