Polędwiczka wieprzowa duszona

18


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa320 gramów
Fix Gulasz z kurczakiem Knorr4 łyżki
kasza gryczana4 łyżki
duży burak4 sztuki
płatki migdałowe 6 łyżek
kiełki brokuła 4 łyżki
olej rzepakowy 2.5 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę gryczaną.
Krok 2
Oczyszczoną polędwiczkę, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju.
Krok 3
Polędwicę zalej fixem Knorr wymieszanym z woda w proporcjach sugerowanych na opakowaniu. Mięso duś w sosie do miękkości około 20 minut.
Krok 4
Ugotuj buraka. Drobno go pokrój, dodaj olej rzepakowy (½ łyżki), posyp płatkami migdałów i kiełkami. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną i sokiem grejpfrutowym.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl