Polędwiczka wieprzowa

88


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa500 gramów
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
miód2 łyżki
sos sojowy3 łyżki
limonka1 sztuka
kolendra1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Majonez przełóż na teflonową rozgrzaną patelnię. Następnie smaż na niej kawałki mięsa na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 3
W małej miseczce wymieszaj miód, sos sojowy oraz otartą skórkę i sok z limonki. Całość dodaj na patelnię z mięsem.
Krok 4
Wszystko razem zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl