|
Składniki | ||
polędwiczka wieprzowa | 500 gramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 2 łyżki | |
miód | 2 łyżki | |
sos sojowy | 3 łyżki | |
limonka | 1 sztuka | |
kolendra | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój w grube plastry. |
Krok 2 |
Majonez przełóż na teflonową rozgrzaną patelnię. Następnie smaż na niej kawałki mięsa na lekko złoty kolor z obu stron. |
Krok 3 |
W małej miseczce wymieszaj miód, sos sojowy oraz otartą skórkę i sok z limonki. Całość dodaj na patelnię z mięsem. |
Krok 4 |
Wszystko razem zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami. |
Autor: przepisy.pl |