| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwiczka wieprzowa | 500 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 2 łyżki | |
| miód | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 3 łyżki | |
| limonka | 1 sztuka | |
| kolendra | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój w grube plastry. |
| Krok 2 |
| Majonez przełóż na teflonową rozgrzaną patelnię. Następnie smaż na niej kawałki mięsa na lekko złoty kolor z obu stron. |
| Krok 3 |
| W małej miseczce wymieszaj miód, sos sojowy oraz otartą skórkę i sok z limonki. Całość dodaj na patelnię z mięsem. |
| Krok 4 |
| Wszystko razem zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami. |
| Autor: przepisy.pl |