Polędwiczka wieprzowa
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 500 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • miód - 2 łyżki
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • limonka - 1 sztuka
  • kolendra - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój w grube plastry.
  2. Majonez przełóż na teflonową rozgrzaną patelnię. Następnie smaż na niej kawałki mięsa na lekko złoty kolor z obu stron.
  3. W małej miseczce wymieszaj miód, sos sojowy oraz otartą skórkę i sok z limonki. Całość dodaj na patelnię z mięsem.
  4. Wszystko razem zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami.