PRZEPISY.PL

Boczek i grzybowy farsz do polędwiczki tworzą wykwintną i wyjątkowo smaczną kompozycję.

Polędwiczka z grzybami - autor: przepisy.pl

Polędwiczka z grzybami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1437
osób dodało do Mniamlisty
1437
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • polędwiczka wieprzowa300 g
  • plastry wędzonego boczku10 szt
  • Przyprawa do mięs Knorr
  • podgrzybki (świeże lub mrożone)500 g
  • pieczarki500 g
  • cebule2 szt
  • majeranek15 g
  • olej do smażenia
  • ząbek czosnku1 szt
Polędwiczka z grzybami – krok 1

Krok 1

Umyj polędwiczkę, oczyść z błonek. Mięso okrój tak, aby powstał jeden równy kawałek. Wykrojone mięso zmiel w maszynce. Polędwiczki zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr.
Polędwiczka z grzybami – krok 2

Krok 2

Zalej grzyby wodą, po chwili odlej nadmiar płynu. Cebule i pieczarki pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Polędwiczka z grzybami – krok 3

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebule i czosnek, a następnie grzyby i smaż do momentu, kiedy cały sos odparuje. Dopraw całość majerankiem. Odstaw do ostygnięcia i następnie wymieszaj z mielonym mięsem.
Polędwiczka z grzybami – krok 4

Krok 4

Plastry boczku rozłóż równo obok siebie. Rozsmaruj na nich farsz, nałóż polędwiczkę i całość zroluj. Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez 25 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

408
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Średnie
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
349
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie