Polędwiczki pieczone glazurowane miodem

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 700 gramów
  • Przyprawa szlachetna do wieprzowiny Knorr - 2 łyżki
  • miód - 3 łyżki
  • sos sojowy - 0.25 szklanek
  • czosnek ząbek - 2 sztuki
  • imbir - 1 łyżeczka
  • cukier brązowy - 2 łyżki
  • ziarno sezamu - 1 łyżka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i odsącz, a następnie zalej wcześniej przygotowanym sosem. Dodaj starty czosnek.
  2. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu.
  3. Po upieczeniu mięso pokrój na plastry, polej sosem i posyp ziarnami sezamu.
  4. W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, imbirem, i cukrem.
  5. Dodaj teraz do mięsa marynatę Knorr i wymieszaj. Polędwiczki włóż do lodówki i marynuj przez 2 godziny.
  6. Mięso ułóż w brytfance, włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W trakcie pieczenia mięso obracaj co jakiś czas.