Polędwiczki w migdałach

0


Średnie


45 min.


6 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
bułka tarta1 łyżka
rozmaryn3 sztuki
sól1 szczypta
żółtka2 sztuki
masło2 łyżki
polędwiczki wieprzowe1 kilogram
bazylia3 sztuki
migdały20 dekagramów
natka pietruszki posiekana2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, po czym obsmaż na maśle*. Przełóż do natłuszczonego i posypanego bułką naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Migdały sparz, drobno pokrój.
Krok 3
Żółtka posiekaj, wymieszaj z migdałami, dodaj posiekane ziołami, przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Masą zalej polędwiczki i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 200 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl