|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
bułka tarta | 1 łyżka | |
rozmaryn | 3 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
żółtka | 2 sztuki | |
masło | 2 łyżki | |
polędwiczki wieprzowe | 1 kilogram | |
bazylia | 3 sztuki | |
migdały | 20 dekagramów | |
natka pietruszki posiekana | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwiczki umyj, osusz, posyp solą i pieprzem, po czym obsmaż na maśle*. Przełóż do natłuszczonego i posypanego bułką naczynia żaroodpornego. |
Krok 2 |
Migdały sparz, drobno pokrój. |
Krok 3 |
Żółtka posiekaj, wymieszaj z migdałami, dodaj posiekane ziołami, przypraw solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Masą zalej polędwiczki i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 200 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
Autor: pasibrzuch |