Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym

37


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
polędwiczki wieprzowe4 sztuki
Sos grzybowy Knorr1 opakowanie
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
cebula1 sztuka
grzyby mrożone500 gramów
śmietana kremówka 30%100 mililitrów
ziemniaki400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz. Ugotuj w lekko słonej wodzie i przygotuj purée.
Krok 2
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron na złoto.
Krok 3
Na drugiej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj rozmrożone grzyby pokrojone w mniejsze kawałki. Smaż, aż płyn odparuje.
Krok 4
Sos grzybowy Knorr połącz ze śmietaną kremówką i szklanką wody. Wlej na patelnię z grzybami.
Krok 5
Dodaj mięso i duś około 10 minut. Podawaj polędwiczki z purée ziemniaczanym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl