| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obierz. Ugotuj w lekko słonej wodzie i przygotuj purée.
|
| Krok 2 |
| Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i posyp przyprawą Knorr. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron na złoto.
|
| Krok 3 |
| Na drugiej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj rozmrożone grzyby pokrojone w mniejsze kawałki. Smaż, aż płyn odparuje.
|
| Krok 4 |
| Sos grzybowy Knorr połącz ze śmietaną kremówką i szklanką wody. Wlej na patelnię z grzybami.
|
| Krok 5 |
| Dodaj mięso i duś około 10 minut. Podawaj polędwiczki z purée ziemniaczanym.
|