| |||||||||
| Składniki | ||
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| olej | 3 łyżki | |
| sałata lodowa | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| pieczarki | 150 gramów | |
| tymianek | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| oregano | 1 szczypta | |
| parmezan | 2 łyżki | |
| polędwiczka wieprzowa | 4 sztuki | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami. |
| Krok 2 |
| Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Krok 3 |
| Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą. |
| Krok 4 |
| Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem. |
| Krok 5 |
| Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem. |
| Autor: pasibrzuch |