|
Składniki | ||
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
olej | 3 łyżki | |
sałata lodowa | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
pieczarki | 150 gramów | |
tymianek | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
oregano | 1 szczypta | |
parmezan | 2 łyżki | |
polędwiczka wieprzowa | 4 sztuki | |
oliwa | 3 łyżki | |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami. |
Krok 2 |
Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 3 |
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą. |
Krok 4 |
Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem. |
Krok 5 |
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem. |
Autor: pasibrzuch |