Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku2 sztuki
olej3 łyżki
sałata lodowa1 sztuka
pieprz1 szczypta
pieczarki150 gramów
tymianek1 szczypta
sól1 szczypta
oregano1 szczypta
parmezan2 łyżki
polędwiczka wieprzowa4 sztuki
oliwa3 łyżki
sok z cytryny1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.
Krok 2
Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.
Krok 4
Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.
Krok 5
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl