Polędwiczki wieprzowe w sosie z makaronem i szpinakiem

6


Łatwe


28 min.


4 os.

Składniki
stek z polędwicy sopockiej o grubości 0,5 cm (ok. 125 g)4 sztuki
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
woda300 mililitrów
pomidory malinowe500 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
cebula1 sztuka
szpinak500 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
makaron fusilli lub penne250 gramów
pietruszka50 gramów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
Krok 2
Knorr Naturalnie smaczne rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w cienkie paseczki, drobno posiekaj natkę pietruszki oraz czosnek i wszystko razem podsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę, a następnie zalej wymieszanym wcześniej Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Gotuj 2 minuty, a następnie dodaj makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kolejne 2-3 minuty.
Krok 4
Na patelni grillowej podsmaż pomidorki malinowe i steki polędwicy sopockiej.
Krok 5
Zgrillowane mięso ułóż na dnie talerza, nałóż na nie makaron, a całość udekoruj pomidorkami. Spryskaj potrawę sokiem z cytryny i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl