Polędwiczki wieprzowe w sosie z makaronem i szpinakiem
  • 28 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • stek z polędwicy sopockiej o grubości 0,5 cm (ok. 125 g) - 4 sztuki
  • Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • pomidory malinowe - 500 gramów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • szpinak - 500 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • makaron fusilli lub penne - 250 gramów
  • pietruszka - 50 gramów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
  2. Knorr Naturalnie smaczne rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
  3. Cebulę pokrój w cienkie paseczki, drobno posiekaj natkę pietruszki oraz czosnek i wszystko razem podsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę, a następnie zalej wymieszanym wcześniej Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Gotuj 2 minuty, a następnie dodaj makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze kolejne 2-3 minuty.
  4. Na patelni grillowej podsmaż pomidorki malinowe i steki polędwicy sopockiej.
  5. Zgrillowane mięso ułóż na dnie talerza, nałóż na nie makaron, a całość udekoruj pomidorkami. Spryskaj potrawę sokiem z cytryny i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.