Przygotowanie |
Krok 1 |
Szalotki pokrój w kosteczkę, zeszklij na Ramie. Pomidory, bazylię i ser mozzarella (2 kulki) drobno posiekaj, orzechy pinii upraż na złoty kolor. Wszystkie składniki połącz ze sobą. |
Krok 2 |
Polędwiczki oczyść z błon i przerostów mięsa, przetnij na pół. oprósz obficie mięso przyprawą do wieprzowiny. Sprawi ona, że mięso po upieczeniu będzie pachnące i soczyste. |
Krok 3 |
Na desce rozłóż dwa plastry szynki parmeńskiej. ułóż na niej cienką warstwę farszu, następnie na wierzchu nałóż polędwiczkę i zroluj całość dokładnie. |
Krok 4 |
Aluminiową folię posmaruj Ramą, ułóż na niej przygotowane polędwiczki i zroluj ściśle. |
Krok 5 |
Roladki obsmaż z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni, następnie wstaw do nagrzanego do 200*C piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie mięso odłóż na dwie minuty, aby odpoczęło. Pokrój na mniejsze porcje. |