Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej pieczone w papilotach

84


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
polędwiczki wieprzowe500 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżki
szynka parmeńska8 plastrów
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny4 łyżki
szalotka2 sztuki
suszone pomidory100 gramów
ser mozarella2 sztuki
orzechy piniowe10 gramów
bazylia1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Szalotki pokrój w kosteczkę, zeszklij na Ramie. Pomidory, bazylię i ser mozzarella (2 kulki) drobno posiekaj, orzechy pinii upraż na złoty kolor. Wszystkie składniki połącz ze sobą.
Krok 2
Polędwiczki oczyść z błon i przerostów mięsa, przetnij na pół. oprósz obficie mięso przyprawą do wieprzowiny. Sprawi ona, że mięso po upieczeniu będzie pachnące i soczyste.
Krok 3
Na desce rozłóż dwa plastry szynki parmeńskiej. ułóż na niej cienką warstwę farszu, następnie na wierzchu nałóż polędwiczkę i zroluj całość dokładnie.
Krok 4
Aluminiową folię posmaruj Ramą, ułóż na niej przygotowane polędwiczki i zroluj ściśle.
Krok 5
Roladki obsmaż z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni, następnie wstaw do nagrzanego do 200*C piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie mięso odłóż na dwie minuty, aby odpoczęło. Pokrój na mniejsze porcje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl