Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wieprzowa - 500 gramów
  • sok z 1/2 limonki - 1 sztuka
  • tandoori masala - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • chilli - 1 szczypta
  • soczewica zielona - 1 opakowanie
  • olej (do smażenia) - 1 łyżka
  • Sos śmietanowo-paprykowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj woreczek soczewicy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Polędwicę pokrój w plastry, przełóż do miseczki. Dodaj sok z 1/2 limonki, tandoori masale, sól i chili. Wszystkie przyprawy wmasuj w mięso. Na rozgrzanym oleju krótko smaż mięso.
  3. Sos Knorr podgrzej w małym garnku. Na talerz wyłóż soczewicę. Polej sosem i dodaj mięso.