|
Składniki | ||
białe wino | 1 szklanka | |
polędwiczki wieprzowe | 1 kilogram | |
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr | 2 sztuki | |
czerwona papryka pokrojona w paski | 2 sztuki | |
oliwki nadziewane papryką | 15 sztuk | |
Rama Olivio | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj polędwiczki i pokrój wzdłuż na plastry. |
Krok 2 |
Rozgrzej na patelni margarynę, a następnie podsmaż mięso. |
Krok 3 |
Wrzuć kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr (lub Bulionu cielęcego Knorr) i dobrze je rozprowadź, by się rozpuściły. |
Krok 4 |
Następnie dolej wino, wrzuć paprykę oraz oliwki i duś całość przez pół godziny. |
Autor: przepisy.pl |