| |||||||||
| Składniki | ||
| białe wino | 1 szklanka | |
| polędwiczki wieprzowe | 1 kilogram | |
| Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr | 2 sztuki | |
| czerwona papryka pokrojona w paski | 2 sztuki | |
| oliwki nadziewane papryką | 15 sztuk | |
| Rama Olivio | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj polędwiczki i pokrój wzdłuż na plastry. |
| Krok 2 |
| Rozgrzej na patelni margarynę, a następnie podsmaż mięso. |
| Krok 3 |
| Wrzuć kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr (lub Bulionu cielęcego Knorr) i dobrze je rozprowadź, by się rozpuściły. |
| Krok 4 |
| Następnie dolej wino, wrzuć paprykę oraz oliwki i duś całość przez pół godziny. |
| Autor: przepisy.pl |