Polędwiczki wieprzowe z paprykowymi oliwkami

10


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
polędwiczki wieprzowe1 kilogram
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr2 sztuki
czerwona papryka pokrojona w paski2 sztuki
oliwki nadziewane papryką15 sztuk
białe wino1 szklanka
Rama Olivio3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Umyj polędwiczki i pokrój wzdłuż na plastry.
Krok 2
Rozgrzej na patelni margarynę, a następnie podsmaż mięso.
Krok 3
Wrzuć kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr (lub Bulionu cielęcego Knorr) i dobrze je rozprowadź, by się rozpuściły.
Krok 4
Następnie dolej wino, wrzuć paprykę oraz oliwki i duś całość przez pół godziny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl