Polędwiczki wieprzowe z paprykowymi oliwkami
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 1 kilogram
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 2 sztuki
  • czerwona papryka pokrojona w paski - 2 sztuki
  • oliwki nadziewane papryką - 15 sztuk
  • białe wino - 1 szklanka
  • Rama Olivio - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj polędwiczki i pokrój wzdłuż na plastry.
  2. Rozgrzej na patelni margarynę, a następnie podsmaż mięso.
  3. Wrzuć kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr (lub Bulionu cielęcego Knorr) i dobrze je rozprowadź, by się rozpuściły.
  4. Następnie dolej wino, wrzuć paprykę oraz oliwki i duś całość przez pół godziny.