Polewka żurawinowa

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
woda1.2 litrów
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
żurawina do mięsa25 dekagramów
tarty chrzan10 dekagramów
masło10 dekagramów
śmietana1 szklanka
wino1 szklanka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
sok z cytryny
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś.
Krok 3
Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 4
Przetrzyj po zagotowaniu.
Krok 5
Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj.
Krok 6
Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl