|
Składniki | ||
woda | 1.2 litrów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
żurawina do mięsa | 25 dekagramów | |
tarty chrzan | 10 dekagramów | |
masło | 10 dekagramów | |
śmietana | 1 szklanka | |
wino | 1 szklanka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
sok z cytryny |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. |
Krok 2 |
Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś. |
Krok 3 |
Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem. |
Krok 4 |
Przetrzyj po zagotowaniu. |
Krok 5 |
Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj. |
Krok 6 |
Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu. |
Autor: przepisy.pl |