| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy sól, oliwę, roztopioną Kasię i zagniatamy ciasto. |
| Krok 2 |
| Następnie dodajemy powoli wodę i zagniatamy dalej. |
| Krok 3 |
| Odstawiamy ciasto na pół godziny w ciepłe miejsce. |
| Krok 4 |
| Następnie dzielimy ciasto na 6 kulek i każdą z nich bardzo cienko wałkujemy. |
| Krok 5 |
| Jabłka myjemy, obieramy i bardo drobno kroimy. |
| Krok 6 |
| Wrzucamy do salaterki i dodajemy cukier i cukier waniliowy. |
| Krok 7 |
| Mieszamy. |
| Krok 8 |
| Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na wierzch kładziemy jabłka i sklejamy cztery rogi ciasta do siebie. |
| Krok 9 |
| Kładziemy na wysmarowaną Kasią blaszkę i z wierzchu ciastka smarujemy oliwą. |