Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy sól, oliwę, roztopioną Kasię i zagniatamy ciasto. |
Krok 2 |
Następnie dodajemy powoli wodę i zagniatamy dalej. |
Krok 3 |
Odstawiamy ciasto na pół godziny w ciepłe miejsce. |
Krok 4 |
Następnie dzielimy ciasto na 6 kulek i każdą z nich bardzo cienko wałkujemy. |
Krok 5 |
Jabłka myjemy, obieramy i bardo drobno kroimy. |
Krok 6 |
Wrzucamy do salaterki i dodajemy cukier i cukier waniliowy. |
Krok 7 |
Mieszamy. |
Krok 8 |
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na wierzch kładziemy jabłka i sklejamy cztery rogi ciasta do siebie. |
Krok 9 |
Kładziemy na wysmarowaną Kasią blaszkę i z wierzchu ciastka smarujemy oliwą. |