|
Składniki | ||
kapusta | 1 sztuka | |
piersi z kurczaka | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 5 sztuk | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
sól | 3 szczypty | |
pieprz | 1 szczypta | |
zioła prowansalskie | 2 szczypty | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. |
Krok 2 |
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku. |
Krok 3 |
Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |