| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta | 1 sztuka | |
| piersi z kurczaka | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 5 sztuk | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| sól | 3 szczypty | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| zioła prowansalskie | 2 szczypty | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. |
| Krok 2 |
| Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku. |
| Krok 3 |
| Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |