Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kapusta1 sztuka
piersi z kurczaka1 sztuka
ziele angielskie5 sztuk
liść laurowy1 sztuka
sól3 szczypty
pieprz1 szczypta
zioła prowansalskie2 szczypty
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
Krok 2
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.
Krok 3
Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl