Polonezy
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 40 dekagramów
  • pieczarki - 30 dekagramów
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • cebula - 3 sztuki
  • musztarda - 1 łyżka
  • mąka - 2 łyżki
  • olej - 100 mililitrów
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.
  2. Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.
  3. Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.
  4. Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.
  5. Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
  6. Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.