Polonezy

23


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa40 dekagramów
pieczarki30 dekagramów
koncentrat pomidorowy1 łyżka
cebula3 sztuki
musztarda1 łyżka
mąka2 łyżki
olej100 mililitrów
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.
Krok 2
Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.
Krok 3
Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.
Krok 4
Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.
Krok 5
Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Krok 6
Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl