Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę. |
Krok 2 |
Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte. |
Krok 3 |
Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij. |
Krok 4 |
Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem. |
Krok 5 |
Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu. |
Krok 6 |
Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką. |