| |||||||||
| Składniki | ||
| duże krewetki | 20 sztuk | |
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| pomarańcze | 3 sztuki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| miód | 1 łyżka | |
| przecier pomidorowy | 1 łyżeczka | |
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku. |
| Krok 2 |
| Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny. |
| Krok 3 |
| Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki. |
| Krok 4 |
| Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |