Pomarańczowe krewetki

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
duże krewetki20 sztuk
zielona papryka1 sztuka
pomarańcze3 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
ząbek czosnku1 sztuka
miód1 łyżka
przecier pomidorowy1 łyżeczka
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.
Krok 2
Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
Krok 3
Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.
Krok 4
Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl