Pomarańczowe krewetki
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże krewetki - 20 sztuk
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • pomarańcze - 3 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • miód - 1 łyżka
  • przecier pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.
  2. Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.
  3. Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.
  4. Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.