|
Składniki | ||
duże krewetki | 20 sztuk | |
zielona papryka | 1 sztuka | |
pomarańcze | 3 sztuki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
miód | 1 łyżka | |
przecier pomidorowy | 1 łyżeczka | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku. |
Krok 2 |
Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny. |
Krok 3 |
Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki. |
Krok 4 |
Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |