Pomidorowa po włosku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory pelati w puszce - 2 opakowania
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 3 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • olej - 4 łyżki
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i obsmaż w garnku. Dodaj litr wody, kostkę Knorr oraz pomidory z puszki.
  2. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy.
  3. Gotuj 4 minuty. Zupę podawaj udekorowaną łyżką śmietany. Świetnym dodatkiem będzie kilka listków bazylii, które podkreślą smak dania i aromat pomidorów.