Pomidorowa z pulpetami

0


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
mielone z indyka25 dekagramów
bułka tarta3 łyżki
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
mąka3 łyżki
słodka śmietanka0.25 szklanek
natka pietruszki pokrojona5 łyżek
woda3 szklanki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
Delikat przyprawa w  płynie Knorr2 łyżeczki
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr2 łyżeczki
Nudle Pomidorowe łagodne Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące .
Krok 2
Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć .
Krok 3
Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki .
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl