Pomidorowa z pulpetami
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone z indyka - 25 dekagramów
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • mąka - 3 łyżki
  • słodka śmietanka - 0.25 szklanek
  • natka pietruszki pokrojona - 5 łyżek
  • woda - 3 szklanki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 2 łyżeczki
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 2 łyżeczki
  • Nudle Pomidorowe łagodne Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące .
  2. Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć .
  3. Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki .