Przygotowanie |
Krok 1 |
Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące . |
Krok 2 |
Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć . |
Krok 3 |
Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki . |