| |||||||||
| Składniki | ||
| marchewka (ok. 150 g) | 1 sztuka | |
| pietruszka | 1 sztuka | |
| łodyga selera naciowego (ok. 50 g) | 1 sztuka | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| mały przecier pomidorowy | 1 sztuka | |
| makaron lub ryż | 200 gramów | |
| śmietana 12% | 1 opakowanie | |
| woda | 1.5 litrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki. | 
| Krok 2 | 
| Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa. | 
| Krok 3 | 
| Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy. | 
| Krok 4 | 
| Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka. | 
| Autor: przepisy.pl   |