|
Składniki | ||
marchewka (ok. 150 g) | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
łodyga selera naciowego (ok. 50 g) | 1 sztuka | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
mały przecier pomidorowy | 1 sztuka | |
makaron lub ryż | 200 gramów | |
śmietana 12% | 1 opakowanie | |
woda | 1.5 litrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa. |
Krok 3 |
Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy. |
Krok 4 |
Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka. |
Autor: przepisy.pl |