Pomidorowa zupa krem z makaronem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka (ok. 150 g) - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego (ok. 50 g) - 1 sztuka
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • mały przecier pomidorowy - 1 sztuka
  • makaron lub ryż - 200 gramów
  • śmietana 12% - 1 opakowanie
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę Bulionu cielęcego Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.
  3. Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.
  4. Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.