Pomidorowa zupa krem z makaronem

11


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
marchewka (ok. 150 g)1 sztuka
pietruszka1 sztuka
łodyga selera naciowego (ok. 50 g)1 sztuka
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
mały przecier pomidorowy1 sztuka
makaron lub ryż200 gramów
śmietana 12%1 opakowanie
woda1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.
Krok 2
Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.
Krok 3
Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.
Krok 4
Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl