| |||||||||
| Składniki | ||
| nóżki z kurczaka | 4 sztuki | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| ser zółty tarty | 200 gramów | |
| przecier pomidorowy | 1 sztuka | |
| olej | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Nóżki umyj, osusz. W łyżce oleju rozmieszaj Marynatę do kurczaka Knorr. |
| Krok 2 |
| Natrzyj nią nóżki. Odstaw na godzinę. Po tym czasie przełóż udka do żaroodpornego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. |
| Krok 3 |
| Po tym czasie zagotuj przecier pomidorowy i zalej udka. Zapiekaj kolejne 10 minut w 150 stopniach. |
| Krok 4 |
| Pod koniec pieczenia posyp nóżki startym serem żółtym. Podawaj z ziemniakami i surówką. |
| Autor: garlic |