|
Składniki | ||
woda | 1.5 litrów | |
cukier | 1 szczypta | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
kurczak | 1 sztuka | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 2 łyżki | |
posiekana świeża bazylia | 3 łyżki | |
makaron nitki | 30 dekagramów | |
koncentrat pomidorowy 30% | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań. |
Krok 2 |
Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie. |
Autor: Grażyna Molak |