Pomidorówka z włoskim smaczkiem

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
woda1.5 litrów
cukier1 szczypta
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
kurczak1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese Knorr2 łyżki
posiekana świeża bazylia3 łyżki
makaron nitki30 dekagramów
koncentrat pomidorowy 30%10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.
Krok 2
Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl