Pomidorówka z włoskim smaczkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy 30% - 10 dekagramów
  • posiekana świeża bazylia - 3 łyżki
  • cukier - 1 szczypta
  • woda - 1.5 litrów
  • makaron nitki - 30 dekagramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.
  2. Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.