| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 1.5 litrów | |
| cukier | 1 szczypta | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| kurczak | 1 sztuka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 2 łyżki | |
| posiekana świeża bazylia | 3 łyżki | |
| makaron nitki | 30 dekagramów | |
| koncentrat pomidorowy 30% | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań. |
| Krok 2 |
| Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie. |
| Autor: Grażyna Molak |