Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną. |
Krok 2 |
Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę. |
Krok 3 |
Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody. |
Krok 5 |
Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie. |
Krok 6 |
Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry. |