Pomidorowy gulasz z curry

1


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
woda500 mililitrów
olej30 mililitrów
szalotka4 sztuki
zielona papryka1 sztuka
świeży imbir1 sztuka
jogurt naturalny250 gramów
kolendra1 łyżka
ząbki czosnku2 sztuki
świeża kolendra0.5 pęczków
kurkuma1 łyżeczka
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
garam masala1 łyżka
zielona papryczka chili4 sztuki
chude mięso wołowe1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż szalotki pokrojone na cztery kawałki przez ok. 15 minut, aż będą brązowe i zmiękną.
Krok 2
Połącz w moździerzu starty imbir, czosnek, suchą kolendrę, garam masala, kurkumę, aż utworzą gładką masę.
Krok 3
Dodaj do cebuli otrzymaną mieszankę przypraw, pokrojoną w kawałki wołowinę i pokrojone w plasterki zielone papryczki chili.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
Krok 5
Teraz wlej sos na patelnię z mięsem, dokładnie wymieszaj wszystko i duś pod przykryciem przez ok. półtorej godziny, aż wołowina zmięknie.
Krok 6
Dodaj pokrojoną w duże kawałki zieloną paprykę i kontynuuj duszenie przez kolejne 15 minut. Podawaj z łyżką naturalnego jogurtu i posyp liśćmi świeżej kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl