| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zetnij czubki pomidorom i wydrąż środki. Zmiel wołowinę i cielęcinę. Ugotuj ryż. |
| Krok 2 |
| Usmaż na patelni cebulę, jak zbrązowieje dodaj mięso. Smaż kilka minut, następnie dodaj szklankę wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Dopraw pieprzem i duś około 15 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Dodaj ugotowany na sypko ryż i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Pomidory nafaszeruj i nakryj czubkami. |
| Krok 4 |
| Następnie przełóż pomidory do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 15 minut. |
| Krok 5 |
| Podawaj polane roztopionym masłem z kwaśną śmietaną, posypane szczypiorkiem. |