Pomidory faszerowane mięsem

10


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
pomidory15 sztuk
kostka masła1 sztuka
posiekany szczypiorek1 pęczek
śmietana 36%200 mililitrów
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr1 sztuka
Farsz:
wołowina200 gramów
cielęcina200 gramów
cebula1 sztuka
ryż5 łyżek
pieprz czarny mielony1 szczypta
woda1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Zetnij czubki pomidorom i wydrąż środki. Zmiel wołowinę i cielęcinę. Ugotuj ryż.
Krok 2
Usmaż na patelni cebulę, jak zbrązowieje dodaj mięso. Smaż kilka minut, następnie dodaj szklankę wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Dopraw pieprzem i duś około 15 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Dodaj ugotowany na sypko ryż i wymieszaj.
Krok 3
Pomidory nafaszeruj i nakryj czubkami.
Krok 4
Następnie przełóż pomidory do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 15 minut.
Krok 5
Podawaj polane roztopionym masłem z kwaśną śmietaną, posypane szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl