Przygotowanie |
Krok 1 |
Zetnij czubki pomidorom i wydrąż środki. Zmiel wołowinę i cielęcinę. Ugotuj ryż. |
Krok 2 |
Usmaż na patelni cebulę, jak zbrązowieje dodaj mięso. Smaż kilka minut, następnie dodaj szklankę wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Dopraw pieprzem i duś około 15 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Dodaj ugotowany na sypko ryż i wymieszaj. |
Krok 3 |
Pomidory nafaszeruj i nakryj czubkami. |
Krok 4 |
Następnie przełóż pomidory do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 15 minut. |
Krok 5 |
Podawaj polane roztopionym masłem z kwaśną śmietaną, posypane szczypiorkiem. |