Pomidory nadziewane szpinakiem

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym2 łyżki
olej do smażenia2 łyżki
śmietana 18%100 mililitrów
cebula0.5 sztuk
ser żółty10 dekagramów
pomidory6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.
Krok 3
Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl