Pomidory nadziewane szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 2 łyżki
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • ser żółty - 10 dekagramów
  • pomidory - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
  2. W garnku podsmaż cebulę i dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr i zagotuj.
  3. Pomidory przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je szpinakiem. Posyp startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Tak przygotowane pomidory to idealna przekąska lub dodatek warzywny do drugiego dania. Pomidorki smakują najlepiej zapieczone z parmezanem.