Pomidory z grilla z serem

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pomidory4 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
chudy biały ser10 dekagramów
orzeszki pinii5 dekagramów
posiekane świeże zioła2 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości.
Krok 2
Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.
Krok 4
Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera.
Krok 5
Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl