Pomidory z grilla z serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • chudy biały ser - 10 dekagramów
  • orzeszki pinii - 5 dekagramów
  • posiekane świeże zioła - 2 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości.
  2. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
  3. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.
  4. Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera.
  5. Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym.