|
Składniki | ||
pomidory | 4 sztuki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
chudy biały ser | 10 dekagramów | |
orzechy piniowe | 5 dekagramów | |
posiekane świeże zioła | 2 łyżki | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości. |
Krok 2 |
Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem. |
Krok 4 |
Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera. |
Krok 5 |
Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym. |
Autor: Piotr Murawski |