| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory | 4 sztuki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| chudy biały ser | 10 dekagramów | |
| orzechy piniowe | 5 dekagramów | |
| posiekane świeże zioła | 2 łyżki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości. |
| Krok 2 |
| Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem. |
| Krok 4 |
| Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera. |
| Krok 5 |
| Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym. |
| Autor: Piotr Murawski |