Portugalskie ziemniaki
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 800 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 1 szklanka
  • kiełbasa chorizo - 150 gramów
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • pieczarki - 100 gramów
  • czarne oliwki - 50 gramów
  • pomidory z puszki - 200 mililitrów
  • pietruszka - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj na pół twardo w lekko osolonym wrzątku.
  2. Na patelni podsmaż plasterki cebuli z pokrojoną w pół plastry kiełbasą i cząstkami pieczarek.
  3. Gdy składniki się podsmażą, dodaj posiekane chili, oliwki i posiekane pomidory z puszki.
  4. Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
  5. Dodaj do sosu ziemniaki i całość gotuj kolejne 10 minut, aż potrawa zgęstnieje i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.