|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka krupczatka | 25 dekagramów | |
mąka tortowa | 25 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 1 sztuka | |
żółtko | 2 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
śmietana 18% | 1 łyżka | |
cukier | 1 szklanka | |
porzeczki | 500 gramów | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
cukier | 5 łyżek | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ze składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. |
Krok 2 |
Pierwszą wyłożyć na blaszkę (prostokątną) wyłożoną pergaminem, nakłuć widelcem. |
Krok 3 |
Lekko rozgniecione widelcem porzeczki wyłożyć na pierwszą część ciasta, posypać 4-5 łyżkami cukru i 3-4 łyżkami bułki tartej. |
Krok 4 |
Przykryć drugą częścią ciasta. |
Krok 5 |
Wierzch posmarować białkiem i posypać cukrem waniliowym. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |