Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę Kasię, posiekać nożem. Dodać przesiany cukier puder, wymieszać. Zrobić wgłębienie i dorzucić żółtka, posiekać. Zagnieść rękoma gładkie, miękkie ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić je na 3 równe części formując kule. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Kulki owinąć w folię spożywczą. Jedną białą kulkę włożyć do lodówki, pozostałe kulki do zamrażalnika na około 1 godzinę. |
Krok 3 |
Formę (zrobiłam w formie 25x35 cm) wysmarować Kasią i wyłożyć papierem do pieczenia. Białym ciastem z lodówki wylepić dno formy (lub rozwałkować i przełożyć do blaszki). |
Krok 4 |
Posypać bułką tartą, wyłożyć owoce. Na owoce zetrzeć na dużych oczkach tarki ciemne ciasto. |
Krok 5 |
Posypać je orzechami. |
Krok 6 |
Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec cukier i wyłożyć na orzechy. |
Krok 7 |
Na pianę zetrzeć pozostałe jasne ciasto. |
Krok 8 |
Piec 35-45 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego :) |