Postnica

6


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
pęczak2 szklanki
suszone śliwki1 szklanka
suszone jabłka1 szklanka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
suszone gruszki6 sztuk
rodzynki1 szklanka
cukier do smaku 1 szklanka
woda w miarę potrzeb
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj pęczak w 1,5 litrze wody, dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie, odcedź.
Krok 2
Ugotuj owoce we wrzącej wodzie tak, aby były miękkie. Odcedź i pokrój w kostkę.
Krok 3
Dodaj do wywaru i wrzuć ugotowany pęczak. Dopraw do smaku. Gotuj jeszcze pół godziny na wolnym ogniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl