Potrawka chińska z kurczaka

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • ryż wcześniej ugotowany - 200 gramów
  • pędy bambusa - 1 opakowanie
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • ogórki konserwowe - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • sos ostrygowy
  • olej sezamowy
  • sok z cytryny
  • pęczek posiekanej kolendry
  • orzechy nerkowca - 70 gramów
  • zielony groszek (świeży lub mrożony) - 40 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.
  2. Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.
  3. W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.
  4. Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.