Potrawka curry
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 500 gramów
  • pieczarki marynowane - 10 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • curry - 1 łyżeczka
  • pieprz - 2 szczypty
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju.
  2. Obsmażone mięso przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, curry i pieprz.
  3. Bulionetkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i zalewamy nią mięso z warzywami. Dusimy około 45 minut (większość płynu powinno odparować).
  4. Podajemy z ryżem.