Potrawka grzybowa z makaronem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 200 gramów
  • polędwiczka wieprzowa - 150 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • marchewka z rosołu - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • rosół - 150 mililitrów
  • śmietana kwaśna - 150 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.
  2. Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.
  3. Gdy całość się zarumieni, wlej rosół lub bulion.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do sosu na patelni.
  5. Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.