Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 10 sztuk
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • woda - 200 mililitrów
  • cebula - 2 sztuki
  • groszek zielony - 0.5 szklanek
  • parówki - 6 sztuk
  • oliwa - 2 łyżki
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.
  2. Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.
  3. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.
  4. Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.