Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj cielęcinę, pokrój na plastry i włóż do naczynia z niewielką ilością wrzącej wody. Przykryj przykrywką i duś do chwili, aż mięso będzie prawie miękkie. Warzywa umyj, pokrój w plastry, a następnie dodaj do duszonego mięsa. |
Krok 2 |
Sporządź zaprawkę z mąki, 200 ml wody i pieprzu, po czym wlej do mięsa z warzywami, delikatnie mieszając. |
Krok 3 |
Następnie dodaj 4 łyżeczki margaryny Flora ProActiv, delikatnie wymieszaj i chwilę jeszcze duś, aby wydobyć smak potrawki. |
Krok 4 |
Kaszę ugotuj al dente, dodaj do niej pozostałe 4 łyżeczki margaryny Flora ProActiv i wymieszaj.
|
Krok 5 |
Buraki ugotuj, a po wyjęciu z wody ostudź, obierz ze skórki i zetrzyj na wiórki (na tarce z dużymi oczkami). |
Krok 6 |
Jabłko umyj, obierz ze skórki i także zetrzyj na wiórki (na tarce z dużymi oczkami). Połącz starte warzywa, dodaj sok z cytryny i olej, a następnie wymieszaj. Surówkę należy podawać na zimno, posypaną zieloną natką pietruszki. Podawaj z sałatą. |