| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Umyj cielęcinę, pokrój na plastry i włóż do naczynia z niewielką ilością wrzącej wody. Przykryj przykrywką i duś do chwili, aż mięso będzie prawie miękkie. Warzywa umyj, pokrój w plastry, a następnie dodaj do duszonego mięsa. | 
| Krok 2 | 
| Sporządź zaprawkę z mąki, 200 ml wody i pieprzu, po czym wlej do mięsa z warzywami, delikatnie mieszając. | 
| Krok 3 | 
| Następnie dodaj 4 łyżeczki margaryny Flora ProActiv, delikatnie wymieszaj i chwilę jeszcze duś, aby wydobyć smak potrawki. | 
| Krok 4 | 
| Kaszę ugotuj al dente, dodaj do niej pozostałe 4 łyżeczki margaryny Flora ProActiv i wymieszaj. | 
| Krok 5 | 
| Buraki ugotuj, a po wyjęciu z wody ostudź, obierz ze skórki  i zetrzyj na wiórki (na tarce z dużymi oczkami). | 
| Krok 6 | 
| Jabłko umyj, obierz  ze skórki i także zetrzyj na wiórki (na tarce z dużymi oczkami). Połącz starte warzywa, dodaj sok z cytryny i olej, a następnie wymieszaj. Surówkę należy podawać na zimno, posypaną zieloną natką pietruszki. Podawaj z sałatą. |