Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka szparagowa mamut - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • fasola biała z puszki - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • marchewka - 2 sztuki
  • kiełbasa - 1 kilogram
  • Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr - 1 sztuka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Fix Leczo Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.
  2. Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.
  3. Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.