Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
zielona fasolka szparagowa mamut1 kilogram
cebula1 sztuka
fasola biała z puszki1 opakowanie
pomidory z puszki1 opakowanie
marchewka2 sztuki
kiełbasa1 kilogram
Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr1 sztuka
papryka słodka1 łyżeczka
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Fix Leczo Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 2
Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy.
Krok 3
Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min.
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl