|
Składniki | ||
zielona fasolka szparagowa mamut | 1 kilogram | |
cebula | 1 sztuka | |
fasola biała z puszki | 1 opakowanie | |
pomidory z puszki | 1 opakowanie | |
marchewka | 2 sztuki | |
kiełbasa | 1 kilogram | |
Przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr | 1 sztuka | |
papryka słodka | 1 łyżeczka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
Fix Leczo Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy. |
Krok 2 |
Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną kiełbasę następnie dodajemy pokruszona mini kostkę czosnek knorr ,majeranek, paprykę słodką, pieprz i fix leczo knorr. Mieszamy. Podsmażamy. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Gotujemy. Dodajemy cukier do smaku. Podlewamy bulionem warzywnym. Mieszamy. |
Krok 3 |
Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę. Dusimy wszystko razem ok 10 min. |
Autor: Ewa Sidor |