PRZEPISY.PL

Potrawka z indyka

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchew2 szt
  • cebula1 szt
  • śmietana1 szklanka
  • mąka1 łyżka
  • olej do smażenia
  • Krok 1

    Zagotuj 3 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.
  • Krok 2

    Obraną, opłukaną marchew pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  • Krok 3

    Wlej rosół i gotuj do miękkości. Odcedź, a wywar zachowaj.
  • Krok 4

    Pokrojoną w plasterki cebulę zeszklij na maśle. Oprósz mąką i zasmaż.
  • Krok 5

    Do zasmażki wlej około 2 szklanek wywaru z gotowania marchewki oraz śmietanę. Zagotuj.
  • Krok 6

    Filet pokrój w sporą kostkę, zrumień na oleju.
  • Krok 7

    Wraz z marchewką, pokrojoną papryką, fasolką i groszkiem dodaj do sosu. Przypraw i gotuj około 15 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

371
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
583
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
118
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
145
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe