Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój kurczaka na paski. Drobno posiekaj czosnek i pietruszkę. Pokrój grzyby, słodką paprykę i boczek. |
Krok 2 |
Zarumień mięso kurczaka, smażąc je na 1 łyżce Ramy przez około 5 minut. Odstaw na bok. Połóż na patelnię bekon i smaż go przez 4 minuty. Dodaj czosnek i grzyby. Smaż jeszcze przez 3–4 minuty. |
Krok 3 |
Dodaj 150 ml wody, mleko i żeby danie było idealnie doprawione Kostką do mięs pieczeniową Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Z powrotem włóż mięso na patelnię i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. Przed podaniem dopraw świeżym mielonym pieprzem. |