Potrawka z kurczaka i słodkiej papryki

34


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z piersi kurczaka 750 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr1 sztuka
pietruszka świeża2 łyżki
grzyby250 gramów
Rama Classic1 łyżka
papryka słodka1 sztuka
chudy boczek4 plastry
mleko250 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój kurczaka na paski. Drobno posiekaj czosnek i pietruszkę. Pokrój grzyby, słodką paprykę i boczek.
Krok 2
Zarumień mięso kurczaka, smażąc je na 1 łyżce Ramy przez około 5 minut. Odstaw na bok. Połóż na patelnię bekon i smaż go przez 4 minuty. Dodaj czosnek i grzyby. Smaż jeszcze przez 3–4 minuty.
Krok 3
Dodaj 150 ml wody, mleko i żeby danie było idealnie doprawione Kostką do mięs pieczeniową Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Z powrotem włóż mięso na patelnię i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. Przed podaniem dopraw świeżym mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl