Potrawka z kurczaka i słodkiej papryki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka - 750 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Kostka do mięs pieczeniowa Knorr - 1 sztuka
  • pietruszka świeża - 2 łyżki
  • grzyby - 250 gramów
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • papryka słodka - 1 sztuka
  • chudy boczek - 4 plastry
  • mleko - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój kurczaka na paski. Drobno posiekaj czosnek i pietruszkę. Pokrój grzyby, słodką paprykę i boczek.
  2. Zarumień mięso kurczaka, smażąc je na 1 łyżce Ramy przez około 5 minut. Odstaw na bok. Połóż na patelnię bekon i smaż go przez 4 minuty. Dodaj czosnek i grzyby. Smaż jeszcze przez 3–4 minuty.
  3. Dodaj 150 ml wody, mleko i żeby danie było idealnie doprawione Kostką do mięs pieczeniową Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Z powrotem włóż mięso na patelnię i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. Przed podaniem dopraw świeżym mielonym pieprzem.