Potrawka z kurczaka z grzybami

18


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filet z kurczaka 400 gramów
boczek wędzony80 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Suszone podgrzybki i borowiki namoczone wcześniej120 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
cebula szalotka4 sztuki
zielony groszek mrożony60 gramów
bulion500 mililitrów
kwaśna śmietana2 łyżki
liście świeżego tymianku5 sztuk
mąka1 łyżka
olej80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę (2 centymetry na 2 centymetry), podobnie boczek, szalotkę w piórka, czosnek posiekaj, a namoczone grzyby pokrój w paseczki.
Krok 2
W rondlu rozgrzej olej. Smaż najpierw mięso, obtoczone w mące, i jak nabierze rumianego koloru, dodaj cebulę, czosnek oraz boczek.
Krok 3
Po chwili smażenia wlej bulion i dodaj suszone grzyby.
Krok 4
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, która wzbogaci smak całego dania. Całość duś około 5 minut.
Krok 5
Jak potrawka lekko zgęstnieje i mięso będzie miękkie dodaj groszek oraz listki świeżego tymianku. Całość ponownie zagotuj. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl