Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę (2 centymetry na 2 centymetry), podobnie boczek, szalotkę w piórka, czosnek posiekaj, a namoczone grzyby pokrój w paseczki. |
Krok 2 |
W rondlu rozgrzej olej. Smaż najpierw mięso, obtoczone w mące, i jak nabierze rumianego koloru, dodaj cebulę, czosnek oraz boczek. |
Krok 3 |
Po chwili smażenia wlej bulion i dodaj suszone grzyby. |
Krok 4 |
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, która wzbogaci smak całego dania. Całość duś około 5 minut. |
Krok 5 |
Jak potrawka lekko zgęstnieje i mięso będzie miękkie dodaj groszek oraz listki świeżego tymianku. Całość ponownie zagotuj. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu. |