| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę (2 centymetry na 2 centymetry), podobnie boczek, szalotkę w piórka, czosnek posiekaj, a namoczone grzyby pokrój w paseczki. |
| Krok 2 |
| W rondlu rozgrzej olej. Smaż najpierw mięso, obtoczone w mące, i jak nabierze rumianego koloru, dodaj cebulę, czosnek oraz boczek. |
| Krok 3 |
| Po chwili smażenia wlej bulion i dodaj suszone grzyby. |
| Krok 4 |
| Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr, która wzbogaci smak całego dania. Całość duś około 5 minut. |
| Krok 5 |
| Jak potrawka lekko zgęstnieje i mięso będzie miękkie dodaj groszek oraz listki świeżego tymianku. Całość ponownie zagotuj. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu. |