|
Składniki | ||
udziec z kurczaka, filet bez skóry i kości | 5 sztuk | |
cebula biała, nieduża | 2 sztuki | |
musztarda z papryką wędzoną | 3 łyżeczki | |
masło klarowane | 3 łyżeczki | |
sos sojowy jasny | 2 łyżki | |
przyprawa ognista | 4 szczypty | |
śmietanka kremówka | 4 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
Rosół drobiowo-wołowy Knorr | 1 sztuka | |
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr | 1.5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni. |
Krok 2 |
Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. |
Krok 3 |
Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką. |
Autor: Izabella Kulińska |