Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym

2


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
udziec z kurczaka, filet bez skóry i kości5 sztuk
cebula biała, nieduża 2 sztuki
musztarda z papryką wędzoną 3 łyżeczki
masło klarowane3 łyżeczki
sos sojowy jasny2 łyżki
przyprawa ognista 4 szczypty
śmietanka kremówka 4 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
Rosół drobiowo-wołowy Knorr1 sztuka
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 1.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni.
Krok 2
Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl