Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić. |
Krok 2 |
"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180 st. Wystudzić. |
Krok 3 |
Mleko zagotować. Resztę składników (prócz Kasi) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Kasię utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu. |
Krok 4 |
Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem. |
Krok 5 |
Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami. |