Princessa

6


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko5 sztuk
mąka1 szklanka
cukier1 szklanka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
kakao1 łyżka
Beza:
białko 5 sztuk
wiórki kokosowe20 dekagramów
cukier puder20 dekagramów
posiekane orzechy20 dekagramów
wafelek Princessa4 sztuki
Krem:
cappucino orzechowe6 łyżek
zimna woda0.5 szklanek
żółtka5 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
mąka pszenna3 łyżki
cukier1 szklanka
mleko1.5 szklanek
Polewa:
cukier puder2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia1 łyżka
kakao4 łyżki
gorące mleko 6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
Krok 2
"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180 st. Wystudzić.
Krok 3
Mleko zagotować. Resztę składników (prócz Kasi) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Kasię utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu.
Krok 4
Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl