|
Składniki | ||
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
śmietana 18% | 4 łyżki | |
ziemniaki | 4 sztuki | |
włoszczyzna | 1 pęczek | |
łazanki | 100 gramów | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr. |
Krok 2 |
Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |