Prosta zupa grzybowa z łazankami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Zupa grzybowa Knorr - 1 opakowanie
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 4 łyżki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • łazanki - 100 gramów
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr.
  2. Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki.