| |||||||||
| Składniki | ||
| Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| śmietana 18% | 4 łyżki | |
| ziemniaki | 4 sztuki | |
| włoszczyzna | 1 pęczek | |
| łazanki | 100 gramów | |
| woda | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr. |
| Krok 2 |
| Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |