Prosta zupa grzybowa z łazankami

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr1 opakowanie
Rosół z kury Knorr1 sztuka
śmietana 18%4 łyżki
ziemniaki4 sztuki
włoszczyzna1 pęczek
łazanki 100 gramów
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę rozdrobnij, ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w 1 litrze wody, dodaj kostkę Knorr.
Krok 2
Gdy warzywa będą miękkie, zupę Knorr wymieszaj ze śmietaną i kilkoma łyżkami gotującego się wywaru. Wlej do garnka. Całość gotuj jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Zupę podawaj z łazankami, oprószoną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl